Jak bys poczytał te forum to bys wiedzial ze w O2FL kodowanie do w/w funkcji jest indywidualne do kazdego samochodu bo zawiera vin nadwozia .I na nic Ci sie przyda ze ktos wrzuci swoje kodowanie bo i tak nie zadziala .
Koledzy dorosłem w końcu do decyzji oddania filtra dpf do czyszczenia wodnego i tak oto we wtorek jestem umówiony w serwisie. Firma , która filtr wyczyści za usługę adaptacji filtra jako nowy bo podobno należy to zrobić po czyszczeniu liczy sobie 200 zł brutto więc nie mało zakładając, że idzie zrobić to vcds'em . Czy ktoś zna procedurę lub już robił przywracanie dpf do stanu "fabrycznie nowy"? Jakiś toturial , podpowiedz ?
Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Jak bys poczytał te forum to bys wiedzial ze w O2FL kodowanie do w/w funkcji jest indywidualne do kazdego samochodu bo zawiera vin nadwozia .I na nic Ci sie przyda ze ktos wrzuci swoje kodowanie bo i tak nie zadziala .
Dzięki za info. Liczyłem że ktoś wskaże mi chociaż jakiś zarys. Czego i gdzie szukać (w jakim kanale itp)
Cześć. Mam pytanko odnośnie zakodowania doświetlania skrętu. Nie widzę nigdzie tej opcji w VCDS, ale mam za to kilka pustych bajtów? Czy da radę to zakodować, czy po prostu jak nie ma to nic nie zrobię? Z góry dzięki za info.
Opis bitów nie jest potrzebny bo możesz to zrobić z ręki wpisując wartość w 3 wierszu . Zwróć uwagę jak to się dzieje na tym filmie od 32.45 min .jak zmieniają się wartości przy zaznaczaniu poszczególnych bitów . Pamiętaj tylko jedno że każde pole w tym wierszu to określony bajt a jak zaznaczasz bity to wartość w tym polu się zmienia .Ale w twoim przypadku możesz to wymusić ręcznie bez odznaczania bitów tylko wpisując określoną wartość , możesz się posiłkować filmem jak masz O2 FL lub O2 Tour .
Określ dokładnie masz przed liftową ? , tzn przed 2008 lub z tego roku czy O2 Tour ( 2011-2012) bo jest różnica w elektronice modułu 09 . Jeżeli masz O2Tour która ma elektronikę jak O2 FL to ten film jest dla Ciebie i wstawiasz w bajcie 14 wartość A1 a następnie przechodzisz tabulatorem na bajt 15 i wychodzisz ESC i dajesz zakoduj , a jeżeli posiadasz przed liftową to też kodujesz w module 09 ale baj 23 i tam ustawiasz na 0C ( bez doświetlania będzie 04 ) i dalej ta sam procedura przeskakuje TAB o jeden bajt ESC i kodujesz .
I bardzo istotna informacja w przdliftowej musisz mieć sterownik 30 bitowy inaczej doświetlanie nie będzie działać .
No i jaki masz? Sprawdzałeś?
Ja sprawdzałem i wiem jaki masz. Musisz wymienić.
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
A ja nie wiem nadal, w powyższym linku nie znalazłem swojego. To znaczy pewnie nie po tym nunerze szukam albo coś źle szukam skoro Ty już mi znalazłeś.
Chyba, że to tylko po 1K... a reszta nie musi pasować. Czyli wygląda na to, że 30 bajtów brak
Twój ma 23 bajty więc nie obsługuje doświetlanie zakrętów. Ja w wakacje wymieniłem na 3C0 937 049 AJ i on jest 30 bajtowy w wersji highline, jest to chyba najwyższa możliwa wersja do O2 przed FL. Obsługuje między innymi doświetlanie zakrętów i oświetlenie przestrzeni na nogi. A tu masz link z ogłoszeniem do takiego jak mam ja:
OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl
Kurczę dzięki. Wydatek mały tylko pytanie czy samemu to wymienię? Nawet nie tyle mechanicznie tylko potem co i jak w VCDS? To znaczy fizycznie wymieniam i to będzie od razu działało z jakimiś ustawieniami z poprzedniwgo auta, w któym to siedziało a ja mam tylko sobie pokodować swoje zabawy, m.in. doświetlajie itp?
Ja zrobiłem to tak że przed wymianą zrobiłem zdjęcia każdego bajtu z osobna jak był zakodowany stary do tego skopiowałem kodowanie długie. Po wymianie w vcds wkleiłem do nowego kodowanie że starego i działało. Po tym kodowalem resztę wedle uznania.
Czyli wszystkie inne zakładki typu klimatyzacja, itp itd nas nie interesują? Bez obaw? Tylko i wyłącznie sama zakładka centralna elektryka? I oczywiście wszystko wewnątrz niej?
No nie. Bordnetz masz 23 bajtowy więc w elektryce w pomocniku kodowania robisz zdjęcia wszystkich bajtów czyli razem 23 zdjęcia. Reszta cię nie interesuje. Pamiętaj jeszcze zeby skopiować sobie całe długie kodowanie przed wejściem w pomocnika kodowania.
Komentarz